Aplikacija koja prikazuje gdje se u blizini nalaze osobe ženskog spola

Aplikacija ‘The Girls Around Me’ koristi podatke s Foursquarea i Facebooka kako bi vlasniku mobitela automatski prikazala gdje se u blizini nalaze osobe ženskog spola.

Izvorno je napravljena za Foursquare, koji ju je blokirao nakon što se našao zatrpan kritikama zbog narušavanja privatnosti i mogućeg ugrožavanja sigurnosti korisnica, piše CNET.

U ruskoj firmi i-Free Innovations, čiji su programeri razvili spornu aplikaciju, tvrde kako su koristili samo javno dostupne podatke te ponudili iste funkcionalnosti kao i brojne druge aplikacije.

Htjeli su napraviti aplikaciju koja omogućuje lakše pronalaženje popularnih mjesta, na kojima se okuplja puno ljudi.

Ističu kako aplikacija ne dozvoljava anonimno korištenje – ko se želi njome poslužiti, mora biti registrirani korisnik Foursquarea i logirati se, prenosi Tportal. Nemoguće je tražiti i pratiti konkretnu osobu. Sve što ‘The Girls Around Me’ može, tvrde, slično je gledanju kroz izlog kafića. Koga ste vidjeli dok prolazi – vidjeli ste.

Nema više informacija od onih koje sami korisnici čine dostupnim na korisničkim računima i ne nudi više mogućnosti od samog Foursquarea.

Privatne poruke moguće je slati samo putem Facebooka, ne same aplikacije, a osoba će ih primiti samo ako ima na odgovarajući način postavljene sigurnosne postavke.

Stoga smatraju da je njihova aplikacija krivo protumačena te da su odabrani kao žrtveni jarci da bi se potakla diskusija o pitanjima vezana uz pravo na privatnost.

Aplikacija je dostupna nekoliko mjeseci. Dosad je skinuta više od 70 hiljada puta, a Rusi tvrde kako je vrlo dobro prihvaćena.

Ipak, kažu kako će joj doseg ograničiti na javna mjesta.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com