Apple planira uvesti pretplatu za iPhone: Uzmi sad, plaćaj kasnije

Apple navodno radi na uvođenju pretplate za iPhone i iPad kao dio usluge pretplate na hardver, navodi se u izvještaju Bloomberga, čiji autor Mark Gurman piše da bi se to moglo dogoditi sljedeće godine.

Ovaj potez bi se uklopio u Appleov stalni napor ka uslugama pretplate u cijelini.

U posljednjih nekoliko godina, Apple je sve više naglašavao pretplate kao što su Apple Music, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Fitness Plus i Apple Arcade kao ključne nove tokove prihoda za kompaniju. Mnoge od tih usluga su već objedinjene u Apple One pakete kompanije, piše TheVerge.

“Već smo vidjeli sličnu promjenu na hardverskom frontu: Apple je dodao model mjesečne pretplate za svoje AppleCare produžene garancije još 2019. godine, a Apple je ponudio svoj iPhone Upgrade Program koji omogućava korisnicima da plate za kombinovane troškove AppleCare i iPhone preko 24 mjeseca i mogućnost trgovine svojim uređajem nakon 12 mjeseci plaćanja, još od 2015. godine. Oba ova programa već na mnogo načina liče na pretplatu na hardver”, navodi se u izvještaju.

Prema Bloombergovom izvještaju, mjesečna naknada ne bi bila jednostavno cijena uređaja podijeljena sa 12 ili 24 mjeseca, već bi to bila još uvijek neodlučna mjesečna cijena, potencijalno s opcijom nadogradnje na novi hardver čim bude objavljen.

I kao i druge Appleove pretplate, bila bi vezana za korisnički postojeći Apple ID račun, uz mogućnost povezivanja u AppleCare ili Apple One usluge.

Trenutno možete plaćati Appleu mjesečno za njegove usluge, a možete ga plaćati mjesečno za iPhone, ali to su i dalje odvojene naknade i planovi za upravljanje.

Teško je zamisliti da će Apple jednostavno posuđivati ​​uređaje na mjesečnoj bazi jer je pitanje hoćete li zaista moći platiti samo za “pretplatu” iPhonea na jedan mjesec, kao što možete za Apple TV Plus. Svijet u kojem Apple ima kupce koji plaćaju mjesečne pretplate za iznajmljivanje uređaja samo da bi ga vratili na kraju procesa izgleda jednako malo vjerojatan.

Moguće je da Apple jednostavno želi ukloniti posrednika i proširiti svoju ponudu plaćanja na rate na druge proizvode. Program za nadogradnju iPhonea zapravo omogućava klijentima da uzmu beskamatni kredit kod Citizens One, koji potom otplaćuju tokom 24-mjesečnog plana.

Apple također dozvoljava korisnicima Apple kartice da plaćaju Apple proizvode na mjesečne rate bez plaćanja kamata, ali i to je ograničeno samo na mali podskup Apple kupaca. Usluga pretplate zasnovana na Appleu mogla bi eliminirati te zahtjeve i omogućiti Appleu da je proširi i na druge hardverske proizvode, kao što su iPad ili Mac računari.

No, iako su detalji još uvijek mali, jedno je jasno – Appleove pretplatničke ambicije tek počinju.

Vezani članci

Apple testira jedan od bitnih noviteta za iOS

Visokoin.com

Do You Know What Happened In Tech The First Week Of December?

Visokoin.com

22 Animal Memes That Will Make You Laugh Harder Than They Probably Should

Visokoin.com

Do You Know How To Be Attractive, According To This ‘60s Magazine?

Visokoin.com

Jose Fernandez's Teammate Hit The Most Heartbreaking Home Run Ever

Visokoin.com

iPhone Apps Could Be A Revolution In Health — If People Use Them

Visokoin.com