Arijana Memić nakon objavljivanja poruke Alise Mutap: Ona zna kome je bila upućena ta poruka

Državno tužilaštvo intenzivno radi na predmetu i uskoro očekujemo nova hapšenja. U krivičnoj prijavi koju smo podnijeli nalazi se više od 45 lica, kaže u izjavi za Radiosarajevo.ba zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo i sestra Dženana Memića, Arijana Memić.

Objavljena poruka

Podsjetimo, na Facebook stranici Pravda za Dženana sinoć je objavljena poruka Alise Mutap od 8. februara 2016. godine. To je dan kada je u Velikoj aleji na Ilidži Dženan Memić koji je šetao sa tadašnjom djevojkom Alisom Mutap napadnut. Samo sedam dana kasnije (15. februar) Dženan je preminuo.

– Nikada rezerva. Nikada druga. Sve ili ništa. Poštovanje ili zbogom – napisala je tada Alisa Mutap.

– Ona je to objavila par sati prije nego je Dženan napadnut u Velikoj aleji. Ona zna kome je bila upućena ta poruka. Podsjećam vas na dopis porodice Mutap, iz marta 2016. godine kada su se obratili javnosti i saopštili da su Dženan i Alisa napadnuti, da onaj/i koji je/su ubili Dženana da su pokušali ubiti i Alisu, tada niko nije spominjao saobraćajnu nesreću – kaže Memić.

Nakon toga je, podsjeća Arijana, Alisa dobila lažnu amneziju, i krenula je sva ta priča o saobraćajnoj nesreći.

– Alisa Mutap Ramić zna ko je ubio Dženana, i bliži se trenutak kada će to morati reći. Vjerujemo u rad Državnog tužilaštvo, veliki pomaci su se desili, što našoj porodici daje nadu da ćemo doći do našeg cilja koji je uvijek bio samo da saznamo istinu i da dobijemo pravdu za našeg Dženana te da svi odgovorni za njegovo ubistvo i pokušaj zataškavanja istog, odgovaraju. Ništa sem toga – zaključila je Arijana Memić.

Hapšenje Zijada Mutapa i Hasana Dupovca

Do sada su uhapšeni Zijad Mutap, Hasan Dupovac i Josip Barić koji se nalaze u pritvoru.

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.

Vezani članci

Arijana Memić: Konačno je stigao pisani otpravak presude Vrhovnog suda FBiH

Visokoin.com

Šehović: Jedva čekam da kažem sve što znam o slučaju ‘Memić’ (VIDEO)

Visokoin.com

Slučaj “Memić”: Alisi određen jednomjesečni pritvor

Visokoin.com

Afera “Respiratori”: Je li Sebija Izetbegović na Sudu BiH govorila istinu

Visokoin.com

Predložen pritvor dvojici saobraćajaca MUP-a KS

Visokoin.com

Sanjin Sefić se protivi izručenju u BiH

Visokoin.com