Arijana Memić: Konačno je stigao pisani otpravak presude Vrhovnog suda FBiH

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, objavila je danas da je konačno stigao pisani otpravak presude Vrhovnog suda FBiH. U presudi stoji da Tužilaštvo Kantona Sarajevo ni jednim dokazom nije dokazalo da se desila saobraćajna nesreća.

“Nakon skoro sedam mjeseci, danas je konačno stigao pisani otpravak presude Vrhovnog suda FBiH. Nakon skoro sedam mjeseci i dvije urgencije advokata naše porodice, gospodina Ifeta Ferageta, odlučili su nam je poslati baš uoči šeste godišnjice od ubistva našeg Dženana.

Presuda Vrhovnog suda FBiH potvrdila je dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda KS, izrečene 2018. i 2020. godine.

U presudi stoji da Tužilaštvo KS ni jednim dokazom nije dokazalo da se desila saobraćajna nesreća. To je ono što tvrdimo mi i naš advokat već šest godina. Istina i samo istina!

Od Tužilaštva BiH očekujemo nastavak istrage za organizovani kriminal, kao i otvaranje istrage o ubistvu”, napisala je Arijana Memić.

Pred Sudom BiH u toku je suđenje u predmetu “Zijad Mutap” i ostali. Riječ je o predmetu u kojem se sudi grupi optuženoj za organizirani kriminal s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine u Velikoj Aleji na Ilidži. Usljed povreda Dženan Memić je preminuo 15. februara 2016. godine.

Vezani članci

Slučaj “Memić”: Alisi određen jednomjesečni pritvor

Visokoin.com

Nastavljena hapšenja u slučaju Memić: Priveden policajac, drugi pod nadzorom

Visokoin.com

Arijana Memić nakon objavljivanja poruke Alise Mutap: Ona zna kome je bila upućena ta poruka

Visokoin.com