Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sam podnio inicijativu kojom sam od nadležne službe Gradske uprave tražio da pripremi izmjene Budžeta za 2022. godinu kojim bi se obezbijedila potrebna sredstva za organizovanje manifestacije “Visočko ljeto” i to najkasnije za sjednicu koja je zakazana za naredni utorak. Prema dostavljenom dnevnom redu, materijalima i činjenici da odgovor na ovu inicijativu nije dostavljen, male su mogućnosti da ova manifestacija bude organizovana ovo ljeto.

Dani kulture, sporta i trgovine je manifestacija koja visočke ulice učini najživljim u toku godine. Budući da je većina mjera sprečavanja širenja corona virusa ukinuta, a očekuje se da i postojeće prestanu važiti, sve je manje prepreka za organizovanje ovakve manifestacije.

Prekid u održavanju ove manifestacije od 2 godine je odlična prilika da se ova manifestacija unaprijedi i prilagodi potrebama Visokog. Smatram da je trajanje ove manifestacije od svega 15 dana u toku 3 ljetna mjeseca potpuno besmisleno. Ukoliko pogledamo programe sličnih manifestacija čak i u manjim mjestima od Visokog, poput Stoca, vidimo da je ta manifestacija obuhvatila veći dio ljeta i ima izuzetno bogat program. Uzimajući u obzir i sve veći broj posjetioca izvana tokom ljetnih mjeseci, šteta je ne ponuditi sadržaj koji će biti reprezentativan i dostojanstveno predstavljati naš grad i državu.

Visokom je potreban organizovan kulturni program u toku ljeta koji će ponuditi svim stanovnicima nešto što žele vidjeti, od muzičkih koncerata, smotre folklora, sportskih takmičenja, promocija knjiga, umjetničkih izložbi, pozorišnog festivala, festivala mladih, do uređenijih dana trgovine. Finale takve ljetne manifestacije bi bili dani Visokog u posljednjim danima augusta, odnosno 29.08 kada se i obilježava Dan Grada. Uz malo volje i novca, Visoko može imati kulturom i sportom bogato ljeto!

Vezani članci

Tadić: Bošnjacima uzet jedan mandat, HDZ nije tražio trećeg ministra u ZDK

VISOKOIN.COM

Bišćan “navukao” i premlatio pedofila: Čeka suđenje, a predator pobjegao iz BiH

VISOKOIN.COM

SAZNAJEMO: Nema poskupljenja cijene usluge odvoza komunalnog otpada

VISOKOIN.COM

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM