Berlusconi: Bolje u zatvor nego na prinudni rad

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da će, u slučaju da Vrhovni sud potvrdi presudu o njegovoj krivici za finansijske malverzacije, radije ići u zatvor nego u centar gdje osuđenici obavljaju društveno koristan rad.

“Neću prihvatiti da obavljam društveno koristan rad, kao kriminalac koga treba reedukovati”, rekao je Berlusconi italijanskom dnevnom listu “Libero”.

Vrhovni sud treba u utorak, 30. jula da razmotri Berlusconijevu žalbu na presudu, kojom je osuđen na četiri godine zatvora i pet godina zabrane obavljanja javnih funkcija zbog finansijskih malverzacija u okviru afere “Mediaset”.

Bivši premijer Italije je potvrdio da neće iskoristiti svoje pravo da, zbog poodmaklih godina, kaznu izdržava u kućnom pritvoru.

“Imam skoro 78 godina i imam pravo da kaznu izdržavam u kućnom pritvoru. Ako potvrde presudu i preuzmu tu odgovornost, hoću da idem u zatvor”, rekao je Berlusconi za ovaj centralno-desničarski list.

On je rekao da zbog ovih optužbi već mjesec dana ne može da spava, da se budi noći i razmišlja šta su mu učinili, ali je potvrdio da je vrlo optimističan i da ga ne mogu proglasiti krivim.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Hamza Alić sportista godine u BiH

Visokoin.com

Čovjek preminuo nakon ujeda krpelja

Visokoin.com

Srbija: Ugušili bebu i bacili je iz autmobila!

Visokoin.com

U Beogradu novi slučajevi oboljelih od groznice Zapadnog Nila

Visokoin.com

Španski mašinovođa optužen za smrt 78 ljudi

Visokoin.com

Novi haos u Egiptu: Broj mrtvih u Kairu porastao na 200

Visokoin.com