Hamza Alić sportista godine u BiH

Hamza Alić proglašen je sportašem godine u Bosni i Hercegovini u izboru Olimpijskog komiteta BiH. Alić, osvajač srebrene medalje u bacanju kugle na evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu i bronze na Mediteranskim igrama u Mersinu, dobio je i priznanje za najuspješnijeg sportaša BiH, dok je najuspješnija sportašica u 2013. godini džudistkinja Larisa Cerić.

Najuspješnija ekipa u 2013. godini je nogometna reprezentacija BiH, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Mehmed Skender (atletika).

Harun Sadiković (džudo) i Aleksandra Samardžić (džudo) proglašeni su najuspješnijim sportašima u mlađim starosnim kategorijama.

Najuspješniji sportaš u konkurenciji sportova koji nisu na programu Olimpijskih igara je Belmin Berberović (bodybuilding i fitness), dok je najuspješnija ekipa u konkurenciji sportova iz grupacije paraolimpijskih sportova reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci.

Specijalne nagrade Olimpijskog komiteta BiH za doprinos u afirmaciji i razvoju sporta u BiH dobili su veterani Muhamed Ramić (dizanje tegova), Husein Gopo (ribolov) i Milanko Mučibabić (džudo), sportski novinar Ibrahim Uštović, Almedin Fethović (boks), Dejan Malinović (rukomet) i Mirza Teletović (košarka).

Specijalna priznanja uručena su i Rukometnom savezu BiH, Košarkaškom savezu BiH, Nogometnom savezu BiH, Košarkaškom klubu Spars. Zahvalnicu Olimpijskog komiteta BiH dobio je Jure Franko, dok je specijalno priznanje MOK-a uručeno direktoru Olimpijskog muzeja Edinu Numankadiću.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Pogledajte kako je Lana Pudar izborila novo finale

Visokoin.com

VISOKO: Obilježeno 68 godina rukometa

Visokoin.com

Lajkert i Terzić složni: Od Elvedine Muzaferije možemo očekivati sjajan rezultat

Visokoin.com

Mahir Burić: Zasluženo smo slavili, hvala navijačima na sjajnoj podršci

Visokoin.com

Preminuo košarkaš Stevan Jelovac

Visokoin.com

Zdenko Antović: Priča o Seadu Sirči

Visokoin.com