Bitka za Općinu Stari Grad, odluka pada u nedjelju: Glasom za Irfana Čengića građani biraju novu energiju!

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo kojeg podržavaju SDP, NIP, DF, NS, SBB i SzSG, Irfan Čengić, večeras je u sali Općinskog vijeća Stari Grad održao svoj završni predizborni skup.

Na skupu su se obratili i dali podršku njegovoj kandidaturi dopredsjedavajući PD PSBiH Denis Zvizdić, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i dopredsjedavajući Skupštine KS Vibor Handžić.

– Osim što Irfan živi u Starom Gradu, Stari Grad živi u njemu i on je najbolji izbor za ljude Starog Grada – naglasila je gradonačelnica Karić.

Irfan Čengić je istakao da, kada u nedjelju glasaju za njega, ljudi glasaju za načelnika koji ima tim i većinu u Općinskom vijeću, koji donosi saradnju, a ne novih 11 mjeseci blokade u odnosu načelnik-vijeće. Načelnika koji za svoj program ima podršku viših nivoa vlasti i utemeljenje u budžetima i dokumentima. Načelnika koji okuplja, a ne dijeli. Načelnika koji iza sebe ima realizovane programe i projekte vrijedne stotine miliona KM za desetine hiljada građana.

– Osoba sam koja će od prvog dana rješavati probleme jer poznaje upravu, ljude i potrebe Starog Grada. Imam međunarodne konekcije i podršku partnera. Također, imam iskustva u donošenju i realizaciji strateških dokumenata. Empatiju i brigu za ugrožene dokazao sam u svom dosadašnjem radu – dodao je Čengić.

Na kraju je naglasio da očekuje da izlaskom na izbore, građani Starog Grada u nedjelju donosu novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima i novo vrijeme bez korupcije.