Bojić podnio neopozivu ostavku na poziciju predsjednika UO KB Zenica

On najavljuje kako će detaljnije o razlozima ostavke moći govoriti sutra, nakon što tekst ostavke uputi Vladi ZDK i Ministarstvu zdravstva ZDK, koji su ga i imenovali na tu funkciju

Predsjednik Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica prof. dr. sc. Bruno Bojić, koji je na tu poziciju prije tri godine imenovan na prijedlog Kantonalnog odbora HDZ-a, danas je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju- potvrdio je Bojić Feni.

-Sutra ću, s obrazloženjem ostavke te s izvještajem o urađenom u proteklom periodu, ostavku predati i na protokol, naslovljenu na Vladu Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo zdravstva. U ovom trenutku mogu samo kazati kako nisam spreman raditi u ovim okolnostima, jer se ne radi na realizaciji zadanih ciljeva – ističe Bojić.

On najavljuje kako će detaljnije o razlozima ostavke moći govoriti sutra, nakon što tekst ostavke uputi Vladi ZDK i Ministarstvu zdravstva ZDK, koji su ga i imenovali na tu funkciju.

Bojić je predsjednik UO KBZ-a bio i u mandatnom periodu 2010.-2014. godina, ali je i tada, kako ističe, ostavku podnio prije isteka mandata.