BULEND BIŠČEVIĆ SPASIO ŽIVOT SARAJLIJI FIKRETU MEHMEDALIĆU

“Sam dragi Bog poslao mi je Bulenda Biščevića. Da se baš on nađe s prijateljem kada sam pao. Danas sam ga nazvao i zahvalio mu. Dužnik sam Biščeviću. On se naljutio kada sam mu to rekao. Sretan je Buki kao i ja i moja porodica što je sve završilo na najbolji način. Već su mi tražili ukopno mjesto u “Bakijama”, kaže (polu)ozbiljno Fikret Mehmedalić, Sarajlija, prepoznatljivo ime u estradnim vodama i u svijetu marketinga.

“Išao sam u općinu Novo Sarajevo završiti neke papire. Znate kako je to stresno kod nas. Odjednom mi je pozlilo, počeo sam se gubiti. Pao sam. Sljedeće čega se sjećam bio je bolesnički krevet. Liječnici, medicinske sestre. Krenuo sam u općinu i završio u bolnici. Dragi Bog je htio da u teškom trenutku tu se zadesi Biščević. Ljudeskara!“ – kaže Mehmedalić, koji se nakon dvosedmičnog tretmana na UKC vratio u život.

Za Sportske.ba govorio je Bulend Biščević.

„Ma, dobro da se sve završilo na najbolji način. Čuo sam se s Fikretom. Mlad čovjek. Svakoga to može zadesiti. Stvarno sam se obradovao kad smo se čuli, jer mi je i sad slika kada sam ga oživljavao s prijateljem Jasminom Milićem“, kaže popularni “Buki”.

Prisjetio se “Buki” nesvakidašnje situacije.

“Cijeli sam život u nogometu. Svašta sam se nagledao. Strašnih povreda, a proživio sam i rat. Ovo je nešto drugo. Došao čovjek u općinu i pao. Jasmin i ja činili smo sve da ga držimo u životu, polivali vodom, masirali srce… Tresli ga… Srećom, hitna je brzo došla, odvezli ga u bolnicu. Presretan sam što je Fikro sad OK. Čuo sam od mnogih da je Fikret jako dobar čovjek, da mnogima pomaže. Dobro se dobrim vraća”, ispričao je Bulend Biščević.