ČAK 30 ČLANOVA SDP-A NOVI GRAD DALO OSTAVKU

Trideset članova Opštinskog odbora SDP-a Novi Grad podnijelo je ostavku na sjednici kantonalnog odbora ove stranke u četvrtak, izjavio je za TVSA Mahir Delić.

Danas će to ozvaničiti predajom potpisa na protokol Centrale SDP-a BiH. Time će ovaj Opštinski odbor koji broji 45 članova prestati da postoji. Osnovni razlog je kršenje stranačkog Statuta, rekao je Delić, sada već bivši predsjednik Opštinske organizacije SDP-a, dodajući da je ovaj Odbor po Statutu izglasao održavanje izborno-izvještajne konvencije.

Međutim, kantonalni odbor i Predsjendištvo SDP-a su to zaustavili. Potpredsjednik opštinske organizacije SDP-a Novi Grad, Abel Baltić, izjavio je za TVSA da se Opštinski odbor nije sastao pola godine.

Delić je, prema njegovim tvrdnjama izbornu konvenciju zakazao u junu, što znači da Opštinska organizacija od tada ne postoji jer, kako je naveo, po Statutu kada predsjednik zakaže konvenciju svi partijski organi se raspuštaju. KO SDP-a na sjednici u četvrtak osim novogradskog, zatražio je raspuštanje i novosarajevskog odbora.