Čampara o dešavanjima u Skupštini KS: Naša stranka je s pravom negodovala, bio je dogovor da podržimo izvještaj

Sjednica Skupštine KS prekinuta je danas nakon što su zastupnici Naše stranke napustili salu.

Razlog za to je obaranje izvještaja ZOI-a uz pomoć dijela zastupnika NiP-a, kojim rukovodi kadar Naše stranke Jasmin Mehić.

Zastupnik NiP-a Skupštini KS Aljoša Čampara kazao je da ne vjeruje da je trojka ugrožena ovim dešavanjima.

Tri člana suzdržana
– Došlo je do određenih problema jer je izvještaj ZOI-a oboren, a tri člana NiP-a ga nisu podržala. Mislim da je Naša stranka s pravom negodovala oko toga, jer je ZOI jako bitna i potentna firma, pogotovo u smislu turističkih potencijala. Mislim da se ZOI u zadnje vrijeme izvukao iz krize i dobro radi, što se može vidjeti i po našim olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu – rekao je Čampara za portal “Avaza”.

Ističe i da je bivši ministar privrede Adnan Delić bio zadovoljan radom direktora Mehića.

Upitan da li je NiP donio ranije stav o ZOI-u, pa ga neki zastupnici nisu ispoštovali, kazao je da nije bilo toga, ali da je na pauzi trojka napravila dogovor da će se podržati.

– Većina članova parlamentarne većine je bila za to i zato smo tako i glasali, samo su Elvedin Okerić, Mersiha Mehmedagić i Rusmir Pobrić bili suzdržani.

Izvještaj Šuma oboren
Upitan da li ovo sve govori o problemima unutar NiP-a, Čampara odgovara:

– Mislim da to više govori o problemima unutar trojke, jer smo se dogovorili da podržimo izvještaj.

Osvrnuo se i na izvještaj JP Šume, kojim rukovodi kadar NiP-a.

– On je oboren jednoglasno od svih prisutnih zastupnika koji su bili prisutni iz razloga jer je Ured za reviziju FBiH dao negativno mišljenje o radu Šuma. Rijetko kad bude negativan izvještaj, uglavnom bude za rezervom. Što se mene tiče, nikad neću podržati negativan izvještaj – kazao je Čampara za “Avaz”.