Čampara: Rimac je prekršio zakon. Mnogi se boje dolaska Gavrankapetanovića na KCUS

Aljoša Čampara (NiP) kazao je za Raport da je ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac grubo prekršio zakon i procedure kada nije dao saglasnost Ismetu Gavrankapetanoviću da bude direktor KCUS-a.

Gavrankapetanović je jednoglasno izabran od strane Upravnog odbora KCUS-a kao prvorangirani na konkursu za direktora. No, Rimac je utvrdio da on ne ispunjava uvjete jer nema cerfitikat za menedžerisanje u zdravstvu, a diploma s Ekonomskog fakulteta nije uzeta u razmatranje.

“Ovo je grubo kršenje procedura i ovo nema veze s pravom. Cijeli izbor je ispolitiziran ili od Rimca ili od nekih njegovih nalogodavaca. Ali on je taj koji je prekršio zakon”, naveo je Čampara.

Kazao je da je Rimac uglednog profesora i ljekara doveo u situaciju da se valja u blatu dnevne politike.

“Ismet će pobijediti i u ovom bitkama kao što je i ranijim. On je heroj u bijelom, profesor i stručnjak. Najgore je kad se politika miješa u struku”, istakao je Čampara.

Na kraju je naveo da je očito da se mnogi boje dolaska Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a.

“Zato što se neće moći namještati poslovi, zapošljavati podobni i trgovati tenderima. Ismeta možete samo zamoliti da vas operira”, zaključio je Čampara u izjavi za Raport.