Confero: “27. mart – SVJETSKI DAN POZORIŠTA”

Nakon što smo dobili prostorije za rad, te počeli sa rekonstrukcijom, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero” uporedo radi i druge aktivnosti. Osim pripremanja predstave za festival u Konjicu, na kojem ćemo učestvovati peti put, Confero se trudi da obilježi sve bitne datume za našu državu, ali i samo pozorište.

Svjedoci smo kako je danas u našem primitivnom okruženju malo pažnje posvećeno pozorištu kao najsigurnijoj alternativi za izbjegavanje sukoba i upravljanjem istim. Misao da pozorište može biti jedno jako oružje za mir i pomirenje, za prekidanje sukoba, jednostavno je zapostavljena.

21. mart je Svjetski dan pozorišta i „Confero“ se potrudio da naše građanstvo, a prvenstveno mladi budu upoznati sa važnošću pozorišta u današnjem svijetu, te nepotpunim iskorištavanjem pozorišta, kao rješenja za mnoge probleme današnjice.

Povodom toga, Conferovci u napravili mali program, kako bismo svi zajedno obilježili ovaj jako bitan datum.
Naime, 27. marta u prostorijama Gimnazije u 12:50 bit će održan ‘Otvoreni čas’ na kojem će se mladi još više edukovati o važnosti pozorišta. Nakon toga, u Damaru Omladine će u 15:00 bit će pristupanje ‘Ypal povelji’. I naravno, kako obilježiti svjetski dan pozorišta, osim izvedbom predstave. Ovaj put, u pitanju je predstava ‘Tamo je polje’, s kojom su se Conferovci proslavili dva puta u Sarajevu u Sarajevskom ratnom teatru. Oba puta posjećenost je bila veoma zadovoljavajuća, tako da se nadamo da će i građanstvo našeg grada još jednom podržati mlade i doći na izvođenje ove predstave u Kino sali Visoko u 20:00h. Cijena ulaznica bit će 2 KM.

Cilj obilježavanja ovog datuma je, kao što smo već naglasili, da se građanstvo još bolje upozna sa značajem teatra u današnjici, te koliko toliko popravi pristup i podrži ostale akcije našeg udruženja. Mi ćemo vas u narednom periodu još više informisati o pojedinim tačkama programa, kako biste u što većem broju podržali obilježavanje 27. marta.

(VisokoIN)

Vezani članci

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM

Prodata imovina firme koja je donijela procvat kožarstva u Visokom

VISOKOIN.COM

Dvojica uposlenika JP Visoko Ekoenergija Visoko osuđeni na zatvorske kazne

VISOKOIN.COM

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM