Confero: Čestitka povodom Dana državnosti BiH

Dragi naši sugrađani, draga omladino,sutra je 25. novembar, Dan državnosti BiH. Iako živimo u teškim vremenima, vremenima koja su jako burna i općenito nisu povoljna po građane BiH, ipak moramo znati kako su ovakvi datumi od izuzetne važnosti za nas same. Bitnost ovog datuma i našeg prihvaćanja njega, kao i našeg insistiranja na njegovom obilježavanju ogleda se u tome da je, htjeli mi to priznati ili ne, BiH zapravo podijeljena država, a da smo mi ključ tog ujedinjenja i zajedničke snage, naročito ovdje mislimo na mlade ljude.

Mito, korupcija, socijalni i zdravstveni problemi, nezaposlenost kao i niz drugih problema sve su to faktori koji danas mladog čovjeka udaljavaju od onoga što je njihov iskon, njihova domovina. Treba znati kako mi nismo birali gdje ćemo se roditi, ali isto tako da svi i nemamo izbora druge domovine, kao što to imaju pojedini građani naše zemlje sa dvojnim državljanstvima i pasošima.

Stoga mi iz Confera upućejemo iskrene čestitke svima onima koji ovaj datum proslavljaju i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se on obilježio, ali isto tako i daju sve od sebe za opće dobro i blagostanje svih, a ne samo pojedinaca.

Confero, kako to po samom svom nazivu od lat. riječi confero, conferere cotuli, colatum što znači ujediniti, čini sve što je u njegovoj moći da mlade ljude, oni koji dijele ljubav i interesovanje prema pozorišnoj umjetnosti i svim drugim scenskim umjetnostima ujedini u toj ljubavi i insistira na opstanku i zalaganju mladih da doprinesu kulturnom razvoju naše općine. Zato se svi moramo ujediniti, prihvatiti drugog i drugačijeg uz puno uvažavanje njegove ličnosti.

BiH mora biti jedinstvena jer jedino tako može kročiti ka europskim integracijama i putu ka Europskoj uniji. Još jednom, upućujemo iskrene čestitke svim građanima povodomDan državnosti BiH.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com