Confero oduševio zagrebačku publiku !

„Confero“ je sinoć oduševio zagrebačku publiku. U prepunoj sali OKM-a u Islamskom kulturnom centru u Zagrebu, naši mladi amateri osvojili su srca i izmamili osmijehe publike i nekoliko aplauza u toku samog izvođenja Najjače armije. Sa početkom u 19h i 10minuta i punih 45 minuta zaista izvanredne glumačke igre još jednom smo uspjeli, kako nam i sam naziv kaže, ujediniti srca svih onih koji našu zemlju čuvaju i nose u srcu, i koji isto tako sasojećaju sa nama i trenutnim stanjem u BiH. Treba napomenuti, kako je 47 članova Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ ostalo zaista fascinirano gostoprimstvom i prijatnom atmosferom koju su nam domaćini napravili samim dočekom.

Našlo se tu vremena i razgledati neke od kulturnih i historijskih znamenitosti grada Zagreba, a ono što je većina glumačke postave željela vidjeti jeste svakako impozantna zgrada Hrvatskog narodnog kazališta. Iako je vrijeme bilo dosta hladno, domaćini su ipak uspjeli za većinu onih kojima je ovo bila prva posjeta gradu Zagrebu, pokazati veći dio samog centra grada i svakako uživati u zajedničkom druženju. Treba istaći kako smo svi u „Conferu“ stekli dojam kako je zajednica Bosanaca i Hercegovaca u ovom gradu daleko pristupačnija, uspješnija i ono najbitnije ujedinjena u svom načinu i stilu žuvljenja, ne zaboravljajući pri tome ko su i odakle dolaze, negoli što je to većina nas u sopstvenoj domovini.

Iskreno se nadamo da ovo neće biti naš prvi i ujedno posljednji nastup u Zagrebu, nego, kako je to u nekim neobaveznim razgovorima i rečeno tokom sinoćnjeg druženja u OKM-u, da će ovo biti sjajan početak nove saradnje našeg Udruženja sa bosanskohercegovačkom dijasporom u Zagrebu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com