Crnogorska policija rasvijetlila bombaški napad na Cetinju u kom su ubijeni škaljarci

Cetinjanin N.D. (31) osumnjičen je za ubistvo Petra Kaluđerovića i Dragana Roganovića, koje se dogodilo 20. juna na Cetinju, saopćio je na konferenciji za novinare v.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.
Prema saznanjima crnogorskih medija, riječ je o Nikoli Drecunu koji je, prema policijskoj evidenciji, pripadnik jedne organizovane kriminalne grupe.
“Identifikovali smo i neposrednog izvršioca koji je postavio eksplozivnu napravu na Cetinju i izvršilac je N.D”, rekao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

Drecun se sumnjičio da je 2020. godine pokušao ubiti Dragana Roganovića i tada je uhapšen i u pritvoru je bio sve do novembra prošle godine.

“U Crnoj Gori na ovakav način, aktiviranjem eksplozivne naprave, registrovano je deset ubistva od 2015. godine do danas. Ovo je prvo krivično djelo rasvijetljeno isključivo na osnovu kriminalističko taktičkih mjera i radnji”, kazao je on.

Državna tužiteljica Danka Ivanović Đerić kazala je da se Drecun nalazi u bjekstvu. Također, on je navodno bio blizak sa Radojem Zvicerom koji je označen kao vođa kavačkog klana.

Podsjetit ćemo, u eksploziji na Cetinju dvije osobe su ubijene dok su tri zadobile povrede, među njima i slučajna prolaznica.

Tada je iz crnogorske policije saopćeno da su napadači pratili stradale i znali njihovo kretanje i navike.

“Oni su na jednom stablu na visini od sedam metara fiksirali improvizovanu eksplozivnu napravu… koja je sa određene udaljenosti aktivirana daljinskim upravljačem u pravcu četiri osobe koja su ulazila u Sportski centar”, kazao je Šćepanović.