Da li si sebična u krevetu?

Neke žene ne znaju izraziti želje kada je u pitanju seks, a neke ih definitivno znaju izraziti, pa ponekad inzistiraju na njima na način da djeluju sebično. Stručnjakinja za seks Melissa Fritchle objašnjava kako

Fokusiramo se samo na orgazam

Orgazam je cilj svakog seksualnog odnosa, ali ako se previše fokusiramo na njega, zaboravljamo na cijeli proces koji dovodi do tog cilja. Povezivanje s partnerom, igra, opuštanje i pokazivanje ljubavi također su dio seksualnog odnosa, a na njih nipošto ne smijemo zaboraviti.

Ne prepuštamo se

Svaki seks je drugačiji, barem malo, a ako se ne prepustimo ritmu i osjećaju nego se oslanjamo na rutinu koja nas sigurno vodi do orgazma, djelujemo sebično. Seks bi trebao biti ispunjen novim stvarima i isprobavanjem, a vrlo je čest slučaj u kojem muškarac želi eksperimentirati, dok žena to odbija. Ponekad treba rizikovati lošiji seks, jer u eksperimentiranju možemo otkriti nešto novo.

Požurujemo ga

Seks nije utrka, a mnoge se žene žele što prije prebaciti na one pokrete koje im garantirano nose orgazam. Ako imaš vremena, kreni polako, istražuj, a kasnije se uvijek možeš vratiti staroj rutini koja ti se sviđa. Na taj način ćeš i ti biti zadovoljna, a i tvoj partner će uživati.

(VisokoIN)