Damar omladine: DAN URBANE KULTURE 2012

Udruženje „Damar omladine“ 14.07.2012. organizuje drugi po redu „Dan urbane kulture 2012“ koji se održava u sklopu manifestacije „Visočko ljeto 2012“. Manifestacija predstavlja jedinstveni kulturno-sportski spektakl koji će ponovo pokazati talente, mogućnosti i sposobnosti mladih u Bosni i Hercegovini koji uspješno prate trendove iz Evrope i Svijeta.

Ove godine Udruženje „Damar omladine“ planira organizovati događaj još većih razmjera, uz novitete u sadržaju, broju učesnika i aktivnostima. Koncept „Dana urbane kulture“ je isti kao i prije dvije godine, ali ovaj put uz mnogo zanimljiviji sadržaj, veći broj učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i nove sprave za ekstremne akrobacije. U sklopu navedene manifestacije održat će se i takmičenje u crtanju grafita, kao i performans mladih i poznatih DJ-eva iz naše države koji će upotpuniti cijelu manifestaciju. Takođe, jedan od noviteta jeste i performans plesnih skupina koje će zajedno sa Parkour skupinama podići ovaj događaj na viši nivo. Cjelokupna manifestacija će biti realizirana naporima mladih ljudi, na što smo posebno ponosni.

Cilj našeg projekta jeste pružiti kvalitetnu šansu i podršku mladim ljudima koji su aktivni u domenu urbane kulture da kroz promociju svojih sposobnosti i talenata i međusobnu saradnju ostvare svoje interese i želje. Na taj način im se otvaraju mogućnosti za njihov lični uspjeh, te uspjeh utemeljenja urbane kulture u našoj zajednici.

Ekskluzivni pokrovitelj manifestacije je Red Bull, kompanija koja podržava najveće događaje koji u sebi nose dašak urbane kulture. Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Visoko.
Ovim putem pozivamo sve građane, a posebno mlade ljude da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju koji nudi nova iskustva i osvježenje za naš grad.

Datum održavanja: Subota, 14.07.2012. sa početkom u 14h
Mjesto održavanja: Stadion “Luke”, Visoko

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM