Damar omladine: Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

U sklopu naših aktivnosti, a koje se tiču obilježavanja Dana nezavisnosti, pozivamo sve građane Općine Visoko, naše članove i simpatizere da 1.marta u 12h mirnom šetnjom i defileom kroz naš grad ukažemo na stvarnu situaciju u kojoj se našla naša Općina i država.

Ukažimo na kulturni urbicid, političku situaciju i odajmo počast svim bosanskohercegovačkim herojima koji su su svoje živote ugradili u temelje nezavisnosti i državnosti BiH. Naša domovina zaslužuje mnogo više.

Planiramo da u 12h sa Sebilja krenemo prema Zavičajnom muzeju, upalimo svijeće i na simboličan način pokažemo naš stav o propadanju kulturnih institucija. Dalje, šetnjom bismo nastavili prema zgradi Općine, spomen kosturnici te spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Općine Visoko.

Također, molimo sve one koji se odluče svojim prisustvom uveličati obilježavanje Dana nezavisnosti, da ponesu zastavu BiH, šal sa grbom, kapu i slične dodatke kako bi naš defile imao što više obilježja Bosne i Hercegovine.

Još jednom Vas pozivamo da se okupimo i odamo počast nezavisnosti BiH.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com