DANAS ĆE BITI ODLUČENO DA LI PREDUZEĆE “ZRAK” IDE U STEČAJ? NAJVEĆI PROBLEM SU DUGOVANJA

Danas je nastavak ročišta na sudu na kojem se očekuje donošenje konačne odluke o stečaju preduzeća “Zrak”.

Dugovanja za neisplaćane plate bivšim i jednom broju sadašnjih uposlenika koji su podnijeli zahtjev za stečaj putem svog advokata, jedan je od najvećih problema ove firme.

Upućen je i apel da svi oni koji su podnijeli tužbu sa zahtjevom za stečaj, istu tužbu i povuku, kako firma ne bi otišla u stečaj i kako bi plan koji imaju za opstanak firme mogli i da realizuju.

Podsjećamo, u prostorijama kompanije “Zrak” u Sarajevu jučer je održana press konferencija na kojoj je bilo riječi o sudskom procesu za otvaranje stečajnog postupka nad preduzećem, ali i načinu rješavanja problema u kojem se preduzeće i nalazi.

Na konferenciji je govorio Emir Kominlija, predsjednik Sindikata firme “Zrak” koji je iskoristio priliku i objasnio trenutnu situaciju sa kojom se suočava preduzeće.

Pojasnio je da problemi počinju od prethodne uprave i tadašnjeg direktora Nedžada Koldže, ali i advokata koji je zastupao preduzeće donedavno, a koji se na posljednjem ročištu, prema riječima Kominlije, nije potrudio da pronađe neko rješenje i spriječi stečaj.