Đoković ispao sa Indian Wellsa, pobijedio ga ‘lucky loser’ iz kvalifikacija

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković ispao je u trećem kolu turnira u Indian Wellsu.

Od njega je bolji bio Italijan Luca Nardi rezultatom 6:4, 3:6, 6:3.

Trenutno 123. igrač svijeta je tako postao prvi srećni gubitnik, ali i najslabije rangirani igrač koji je pobijedio Đokovića na turniru iz serije 1.000.

Nardi je logično bio u šoku poslije pobjede, vjerujući da prije ovog meča niko nije čuo za njega.

Vrlo brzo nakon meča sa Nardijem, Novak je pričao na konferenciji analizirajući poraz.

“Čestitam mu posebno što je u trećem setu igrao sjajan tenis. Gledao sam ga kako igra. Nisam znao mnogo o njemu, ali sam ga gledao kako igra i znao sam da igra odlično sa osnovne linije, posebno forhend. Dobro se kreće. Veoma je talentovan. Ušao je u žrijeb kao lucky loser, tako da zaista nije imao šta da izgubi.. Zasluženo je pobjedio. Više sam bio iznenađen svojim nivoom. Moj nivo je bio jako, jako loš. To je to. Te dvije stvari idu zajedno. Imao je sjajan dan, a ja baš loš”, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Osvrnuo se na detalje u igri, ali i drugačije uslove u odnosu na prethodne dane.

“Pomogao sam mu da igra dobro, sebi nisam. Napravio sam neke zaista užasne neiznuđene greške. Igrao sam prilično defanzivno. Nisam bio puno na lopti u trećem setu. Iskoristio je vrijeme koje je imao. Igrao je slobodnije i agresivnije od mene, dovoljan mu je bio brejk na 3:2 u trećem setu. Danas je bilo malo vjetrovito. Potpuno suprotno od onoga što je bilo prethodnih dana na treninzima i na prvom meču. To nije izgovor. Trebalo je da budem mnogo bolji. Ponavljam, svaka mu čast”.

Đoković i dalje ne zna za titulu u 2024. godini.

“Ove sezone nisam osvojio titulu, to nije nešto na šta sam navikao. Veći dio svoje karijere sezonu sam započinjao pobjedom na Grand Slamu, pobjedom u Dubaiju ili nekom turniru. To je dio sporta. Nekad pobjedite, nekad izgubite. Nadam se da ću osvajati i dalje. Pretpostavljam da će svaki trofej koji osvojim biti sjajan (smijeh). Očigledno, da bih prekinuo negativan ciklus koji imam na posljednja tri, četiri turnira gdje nisam bio baš blizu najboljeg nivoa”, istakao je Novak.