“Doći ćemo pred Narodnu skupštinu RS sa nekoliko hiljada ljudi..ne pristajemo da čistačica ima povećanje od 60, a pomoćnik ministra 350 KM”

Predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić za BUKU o tome zašto je Republički odbor Sindikata uprave Republike Srpske, koga čini pet sindikata, juče odbio ponudu Vlade o načinu povećanja plata kroz povećanje cijene rada, dok je istu potpisao Savez sindikata RS

“Tim potpisom”, kaže Marić, “legalizovano je da se plata čistačici poveća za 60KM, a pomoćniku ministra za skoro 350 KM”.
“Ne možemo odustati od naših zahtjeva, a to su topli obrok i regres i to u momentu kada su ispunjeni osnovni uslovi za to, odnosno kada imamo finansijska sredstva”, rekao je Marić.

On je rekao da razumijem premijera (Radovana Viškovića) koji je u javnosti rekao da čovjek može mjesec i po dana preižvjeti bez hrane, vode i pića.

“I uopšte se ne čudim da je njegova procjena da ljudi, kao što su ljekari i medicinske sestre mogu 8, 12 ili 15 sati bez vode i pića. Ja pitam ljude da li je to normalno! Nama nije” rekao je on.