Dokumentarni film o Semiru Ceriću: Koke otkrio kako je dobio nadimak, ko mu je ukrao pare od sunećenja

Semir Cerić Koke ponovo se našao u žiži interesovanja.
Popularni pjevač narodne muzike nije objavio još jedan hit, nego je na Federalnoj TV prikazan dokumentarni film “Koke”, koji je režirao Nedžad Begović.
– Odlične su reakcije. Zovu me prijatelji iz svih krajeva svijeta. To je moja iskrena životna priča. Čim se pretvaraš, ljudi to provale – kaže za Faktor Semir Cerić Koke.
Ovaj Sarajlija sa Bistrika, u duhovitom, ali i emotivnom tonu, pripovijeda šarmantne zgode i nezgode svog djetinjstva, odrastanja i pjevačke karijere. Koke sa sjajem u očima priča o “filozofiji” i adetima bistričke mahale koji su ga neminovno formirali i karakterno odredili u životu. Sve je dodatno prožeto prisjećanjima i pikantnim anegdotama sa estrade.

– Ja sam Semir Cerić Koke, košarkaš. Šalim se, Koke pjevač. Sarajlija, Željovac… Sada ćete gledati film o meni – kaže Cerić na početku dokumentarnog filma “Koke”.
On je otkrio i kako je dobio nadimak Koke.

– Kad sam bio mali dječak, tu su bile barake i bili su ćumezi. Ja sam volio da ganjam koke, ganjao i sve sam govorio “koka”. Starije šaljivdžije su mi tada dali nadimak Koka. Pošto se u mahali svi nadimci završavaju na e, postao sam i ostao Koke – rekao je naš pjevač.
U dokumentarcu je govorio i o svom sunećenju i ko mu je tada ukrao pare, kako je kao dječak ispao iz teretnog voza, počecima svoje estradne karijere, koja mu je pjesma promijenila život…
– Potječem iz jedne radničke porodice, gdje se skromno živjelo. Škola mi nije išla posebno, uvijek je bila trica, ponekad četvrtica. Počeo sam pjevati u jednom lokalu iznad Baščaršije. Često sam izlazio u “Estradu”, ali bilo me je stid da kažem da pjevam po kafanama. Tu sam upoznao Miću Vukašinovića i tu je nastala pjesma “Sjećaš li se, Sanja”. Vinuo sam se u estradne visine i izašao iz anonimnosti – kaže između ostalog Koke.