DOM ZDRAVLJA KS TRAŽI 13 NOVIH UPOSLENIKA, A OGLAS INTERNI

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo objavila je interni oglas za popunjavanje 13 radnih mjesta, ističući potrebu za radnicima s iskustvom.

Uzimajući u obzir specifičnosti zdravstvene djelatnosti, ustanova naglašava važnost odabira kvalificiranog kadra koji poznaje procedure, teren i radno okruženje.

Radna mjesta obuhvaćaju različite stručne profile, uključujući specijaliste stomatologije, medicinske sestre i tehničare u različitim službama, inženjere medicinsko-laboratorijske dijagnostike te administrativno osoblje.

Oglas je interni kako bi se omogućilo priliku za napredak i daljnje usavršavanje radnika već prisutnih u ustanovi, koji su se dodatno obrazovali i stekli iskustvo.

Odgovarajući na pitanje portala Faktor.ba zašto je oglas interni, iz Doma zdravlja naglašavaju da je to u skladu s Pravilnikom o radu, unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Ističu i da su neka zanimanja, poput specijalista pedijatrije, neurologije, pulmologije i porodične medicine, deficitarna te da je teško angažirati odgovarajući kadar putem javnih oglasa.

Uprkos nedostatku određenih specijalista, ustanova kontinuirano rješava taj problem prijemom zamjenskog kadra te kontinuiranim praćenjem svih izazova u procesu rada.