Durexova šala kojom su prevršili mjeru: “Zašto je Bog muškarcima dao penise? Da bi imali barem nečim zatvoriti ženska usta”

Zbog propusta u kampanji na Twitteru, Durex se tokom prošle sedmicea uvalio u nevolje u Južnoafričkoj Republici navukavši bijes aktivistica za ženska prava.

Kampanja se vrtjela oko hashtaga #DurexJoke. Putem kompanijinog korisničkog računa @DurexSA tvitali su viceve na temu seksa i poticali druge tviteraše da im se pridruže, piše Business Insider.

Sve je bilo u redu dok nisu malo pretjerali. Evo šale kojom su prevršili mjeru:

‘Zašto je Bog muškarcima dao penise? Da bi imali barem nečim zatvoriti ženska usta.’

Neukusno, čak i za kompaniju čije je poslovanje utemeljeno na seksu. Takav vic naročito nije smiješan u Južnoafričkoj Republici, zemlji u kojoj barem jedan od četiri muškarca priznaje kako je silovao barem jednu osobu i koja ima zloglasnu povijest vezanu uz tu temu.

I još se pojavio dan prije šesnaestodnevne kampanje protiv zlostavljanja žena i djece.

Razumljivo, pobunile su se lokalne aktivistice za zaštitu ženskih prava, a Durex je zasut prigovorima i pozivima za bojkot proizvoda.

Da se širenje skandala zaustavi, vjerojatno bi bilo dovoljno ispričati se. No Durex je to odbio poručivši nezadovoljnima da pronađu smisao za humor i nastavio tvitati šale do kraja tog dana.

Popustio je pod pritiskom tek naredni dan, obrisao sporne tvitove i krivicu prebacio na lokalnu agenciju za odnose s javnošću. Premalo, prekasno.

DUREX PREVRŠIO MJERU NEUKUSNIM TVITOM: ‘Zašto je Bog muškarcima dao penise? Da bi imali barem nečim zatvoriti ženska usta’

(VisokoIN)