Edukacija za učenike svih razreda u visočkoj Gimnaziji

U prostorima Gimnazije “Visoko” 05.03. i 07.03. održana je edukacija za sve generacije škole. Edukacija “Razumijevanje tijela i emocija” je namijenjena svim srednjoškolcima koje pohađaju Gimnaziju “Visoko” i koji su spremni da kroz ovu edukaciju nauče i steknu nova znanja, kao i da prekinu „taboo“ koji proizilazi iz neznanja. U okviru programa ove edukacije za srednjoškolce, obrađivale su se teme poput samopoštovanja, međuljudskih odnosa, granica i pristanka, pružajući mladima alate za donošenje informiranih odluka u vezi sa svojim životom. Također, tokom ove edukacije poseban značaj je posvećen modernoj psihologiji i njenom utjecaju na mlade, njihovo dosadašnje razumijevanje teme, te kako se učenici razvijaju emocionalno, kognitivno i socijalno.
Priliku da učestvuju na radionicama imali su učenici Gimnazije “Visoko”, kao i stručno osoblje (predmetni profesori, uprava).
S poštovanjem prema individualnosti svakog učenika, osiguran je prilagođeni pristup edukaciji koji istražuje psihološke i biološke aspekte ljudske seksualnosti.
Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo našim predavačima
dr.Almedina Haračić (ginekolog) JU Dom zdravlja Visoko i Nermina Vehabović-Rudež (psiholog) CMZ
Koordinatori ovog projekta su bili: Nedžla Fejzović IIIa, Iman Fejzić IIIa, Merjem Akbaš IIIa i prof. Nasveta Turković
Veliko hvala svim učenicima i profesorima koji su podržali i prisustvovali realizaciji ovog projekta.
Tekst: Nedžla Fejzović IIIa
Fotografija: Muhamed Suša Ic