Epilog drame na Koševu: Pucnjavi prethodila tučnjava, uhapšene tri osobe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavio je detalje pucnjave koja se sinoć dogodila u Sarajevu. Kako se navodi u saopćenju, pucnjavi je prethodila tučnjava više osoba.

Saopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Dana 12.maja 2023.godine u 22.30 sati, obavještena je PU centar, PS Centar, da je u ulici Marcela
Šnajdera do broja 4., došlo do međusobne tuđe više lica, a nakon toga i upotrebe vatrenog oružja poštolja. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji su zateklil ice Z. D., rođen 1983. godine iz Sarajeva, koji je upotrijebio vatreno oružje pištolj, kao i lica P. I., rođen 1998. godine, P.E., rođen 1976. godine iz Busovače i J.H., rođen 1991. godine iz Viteza.

U navedenom događaju lice Z.D., zadobio je povredu u predjelu desne noge, nanesenu upotrebom vatrenog oružja pištolja, kojom prilikom se dežurni doktor nije izjasnio o stepenu povreda, dok je lice P.E. zadobio laku tjelesnu povredu od učestovanja u tuči, a istima je ljekarska pomoć ukazana u UKC Sarajevo.

O navedenom je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je izvršen od strerane uviđajne ekipe Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela policijski službenici PU Centar, OS Centar dana 13. maja 2023. u 2.35 sati lišili su slobode P.I., P.E. i J.H., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD iz člana 362. KZ FBIH / Nasilničko ponašanje/ na štetu Z.D. nakon čega su osobe lišene slobode predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Povrijeđena osoba Z.D. koja je zadržana na liječenju u UKC Sarajevo, nalazi se pod nadzorom policijskih službenika PU Centar, a za istog postoje sumnje da je počinio KD FBiH/ Izazivanje opće opasnosti/.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog djela”, saopćeno je iz policije.