Evo kakvo vrijeme možemo očekivati za vikend

U Bosni će u petak preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Povremeno lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, ponegdje u planinskim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak je najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 32 stepena Celzijusa.