Fakultet za kriminalistiku neizostavna ustanova u stvaranju sigurnijeg društva

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović sa saradnicima i pomoćnicima je posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Dekan, prof.dr. Jasmin Ahić upoznao je ministricu s trenutnim aktivnostima, s posebnim fokusom na realizaciji nastavnog procesa na svim ciklusima studija.

Ministrica Mesihović je, ovom prilikom, upoznata i o predstojećim aktivnostima na promociji upisa na Fakultet u akademskoj 2024/2025. godini, kao i sa djelovanjem na polju naučnoistraživačkog rada i izdavačke djelatnosti, te sa ostalim aktivnostima od društvenog značaja.

Predstavnici Fakulteta su izrazili zahvalnost na upriličenoj posjeti i iskazanom interesu za sve segmente nastavnonaučnog rada koji se odvijaju na ovom fakultetu.

Ministrica Mesihović je istakla da Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Kantonu Sarajevo igra ključnu ulogu u obrazovanju budućih stručnjaka za očuvanje sigurnosti i smanjenje kriminaliteta.

“Drago mi je vidjeti da kroz svoj program, te uz svoje angažirano nastavno osoblje i resurse, Fakultet pruža studentima duboko razumijevanje kriminalističkih i kriminoloških nauka, te ih osposobljava za razumijevanje složenih sigurnosnih izazova današnjice.

Osim toga, Fakultet promoviše istraživanje i inovacije u oblasti sigurnosti, doprinoseći tako razvoju efikasnih strategija za prevenciju i suzbijanje kriminala.

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je neizostavna ustanova u stvaranju sigurnijeg društva i oblikovanju budućnosti u oblasti sigurnosti u Kantonu Sarajevo i kao takva zaslužuje podršku Ministarstva”, naglasila je ministrica Mesihović.

Pri završetku posjete naglašena je važnost intenziviranja saradnje, te je dekan Ahić ministrici Mesihović uručio i monografiju „Naših 30 godina“, koja je izdata povodom obilježavanja 30. godišnjice od osnivanja ovog fakulteta.

Vezani članci

Jasmin Ahić: Kako se danas brani Bosna i Hercegovina?

Visokoin.com