GLOBALNA KRIZA Prevent Leather zatvara pogon u Visokom, hoće li radnici dobiti otpremnine?

Nakon najave o zatvaranju proizvodnog pogona Prevent Leathera u Visokom zbog posljedica globalne krize, inflacije i promijenjenih uslova na tržištu, menadžment ove kompanije odlučio se obratiti javnosti te pojasniti svoju odluku.

 

– Jedan od ključnih razloga za gašenje Prevent Leathera jest kontinuirano smanjenje narudžbi iz godine u godinu u periodu poslije Covida. Inflacija i globalne krize su dodatno otežali poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona. Stručnjaci kompanije izradili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je menadžment naše kompanije donio odluku o gašenju svog proizvodnog pogona, specijaliziranog za proizvodnju kožnih proizvoda – saopćili su iz Prevent Leathera, prenosi BiznisInfo.

 

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem da se kompanija prilagodi promijenjenim uvjetima tržišta te da se osigura održivost poslovanja u budućnosti.

 

Ostale članice Prevent grupacije, kako je istaknuto, neće osjetiti posljedicu zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti sa kontinuiranim radom insistirajući na kvaliteti svojih proizvoda i posvećenosti prema partnerima i kupcima.

 

U okviru procesa gašenja proizvodnje Prevent Leathera, dodaje se, trenutni radnici će biti zbrinuti skladno važećim zakonima i regulativama. Kompanija će osigurati otpremnine i podršku za traženje novih zaposlenja kako bi se olakšao prijelaz za zaposlenike koji će biti pogođeni ovom promjenom.

Vezani članci

Prevent traži pouzdane i pedantne saradnike/ce

Visokoin.com

Prevent Nekretnine povećale udio u Saniteksu

Visokoin.com

Prevent zatvorio još jednu fabriku

Visokoin.com

Prevent u Bužimu: 42 radnika bi mogla ostati bez posla zbog zatvaranja pogona?

Visokoin.com

“Prevent Leather” otpustio oko 150 radnika i najavio gašenje sa 1. septembrom

Visokoin.com

PREVENT INTERIOR d.o.o. Visoko – Saradnik za logistiku (m/ž)

Visokoin.com