Google će od 1. marta znati sve o svojim korisnicima

Google mijenja svoju politiku zaštite privatnosti, a novu će početi primijenjivati od početka marta, piše Daily Mail. Naime, Google će ujediniti politiku privatnosti za sve svoje proizvode te na taj način pratiti korisnike.

Na primjer, ukoliko se preko Gmail-a logirate na YouTube, a zatim na Google plus, Google će u jednom dokumentu imati sačuvano sve što ste radili na ta tri servisa. Odnosno, ukoliko ste logirani na svoj Gmail te preko pretraživača tražite informacije o skateboardu te se nakon toga logirate na YouTube u preporukama možete imati video klipove o poznatom skejteru Tonyju Hawku i sl. Točnije, Google će znati doslovno sve što ste radili putem njihovih proizvoda.

To bi se takođe moglo primijeniti i na Google kalendar. Ako, na primjer, upišete vrijeme i mjesto sastanka sa nekom osobom u kalendar, u Googlu Mapsu će vam se predlagati ta lokacija.

– Ako ste logirani na Googlu, možemo kombinovati informacije koje imamo o vama sa jednog proizvoda sa informacijama drugog proizvoda – kaže Alma Whitten, direktorica privatnosti, proizvoda i inženjeringa u Googlu.

– Ukratko, prema vama ćemo se ponašati kao prema jedinstvenom korisniku svih naših proizvoda što će biti jednostavnije i intuitivnije Google iskustvo – dodaje.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com