Google mijenja početnu stranu zbog reklama

Google trenutno testira velike izmjene na svojoj početnoj stranici za pretraživanje interneta, uključujući zamjenu crne horizontalne linije sa opcijama logom u sivoj boji. Kada se klikne na logo, dobija se sedam alternativnih servisa na stranici za pretraživanje, sa opcijom otkrivanja još osam usluga.

Stručnjaci navode da ovaj potez ima za cilj promovisanje Googleovih poslova bez opterećenja početne stranice, prenosi BBC. Novi izgled Google stranice trenutno je ponuđen ograničenom broju korisnika.

Kris Grin (Chris Green), tehnološki analitičar iz kompanije “Davies Murphy Group”, kaže da ove izmjene omogućavaju web sajtu da koristi dodatne ikone bez opterećenja dizajna početne stranice, kakvu, radi poređenja, ima Yahoo.

“Druga stvar koju rade sa tim menijima jeste da stranica izgleda poput njihovog operativnog sistema “Chrome netbook”. Bez obzira na to da li koristite operativni sistem “Chromebook” ili Googleov web sajt, izgled stranice je isti”, rekao je Grin.

Druga posljedica izmjena je da su korisnicima sada potrebna dva klika da dođu do servisa “slike” ili “vijesti”, umjesto jednog, kao što je bilo do sada. Google će od toga imati finansijsku korist, jer će korisnike izložiti većem broju reklama.

“Kroz opciju pretraživanja oni pred vas stavljaju reklame, a u sekciji vijesti nema reklamiranja”, rekao je Grin.

(VisokoIN/Srna)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Google odobrava Trampov “Truth Social” za distribuciju

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google blokirao račune afganistanske vlade dok talibani tragaju za podacima

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com