Google poboljšao svoju početnu stranicu

Google je odlučio mijenjati dizajn svoje početne stranice. Sudeći po viđenom, riječ je o najvećoj promjeni do sada.

Radi se o novom dodatku smještenom lijevo od Google logotipa, na kojem možete pronaći sve Googleove servise, od Googlea +, preko Google Mapa do Gmaila. Internet stručnjaci smatraju kako se radi o promjenama vezanim za promociju Googleovih servisa, prenosi BBC. Dobra stvar u svemu tome jest da je Google zadržao preglednost svoje početne stranice.

Novi izgled Googlea možete pronaći na http://www.google.com/ncr, a dodatak će se pojaviti pomakom miša preko sivog logotipa u gornjem lijevom kutu početne stranice Googlea.

Glasnogovornik Googlea medijima je rekao kako je novi dizajn potaknut razmišljanjem da se poboljša iskustvo korisnika. ‘Provjera stanja i stalno unapređenje dio su naše sveobuhvatne filozofije’, istaknuo je.

Novi dizajn lako je dostupan u pregledniku Firefox, ako se poslužite samo utipkavanjem, ili kopiranjem gore navedenog linka, s napomenom da starije verzije Firefoxa možda neće prikazati novi dizajn pa je bolje napraviti ‘update’ Firefoxa, nego svaki put upisivati kod, kojeg navodimo niže u tekstu, u Java konzolu Firefoxa. No, kod internet explorera zasad novi dizajn možete vidjeti samo ako se koristite opcijom ‘Developer tools’ u izborniku ‘Tools’ Internet explorera.

Nakon što podignete konzolu izabiranjem opcije ‘Developer tools’, u gornjem lijevom kutu kliknite na ‘Script’, a potom u donjem desnom kutu, iznad opcije ‘Run script’ jednostavno kopirajte sljedeće:

document.cookie=”PREF=ID=03fd476a699d6487:U=88e8716486ff1e5d:FF=0:LD=en:CR=2:TM=1322688084:LM=1322688085:S=McEsyvcXKMiVfGds; path=/; domain=.google.com”;window.location.reload();

Kad ste to učinili, kliknite na opciju ‘Run script’ i novi izgled početne Google stranice će i vama biti dostupan.

Ukoliko pak koristite Google Chrome preglednik, da biste vidjeli novi dizajn, podignite JavaScript konzolu pritiskom na tipke Ctrl+Shift+J te potom unesite ranije navedeni kod i pritisnite tipku ‘Enter’.

Ako ste korisnik Safarija, trebate imati uključen ‘Safari Web Inspector’. Nakon što ga uključite, kliknite na opciju ‘Preferences’ te potom ‘Advanced’ i označite ‘Show Develop menu in menu bar’. Nakon toga odite na www.google.com te kliknite alt+cmd+C, čime podižete ‘Error Console’ i u otvoreni prozor kopirajte gore navedeni kod.

Novi Google preglednik je tu. Sviđa li vam se način na koji su u Googleu odlučili poboljšati iskustvo korisnika njihovog preglednika?

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com