Gradonačelnica Babić obišla novoizgrađenu rasvjetu u naselju Kopači

Gradonačelnica Visokog Amra Babić, zajedno sa saradnicima danas je upriličila obilazak novoizgrađene rasvjete u naselju Kopači (MZ Čekrekčije), uz regionalnu cestu Visoko – Vratnica.

Podsjećamo, Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke realizovao je projekat I faze Izgradnje javne rasvjete uz regionalnu cestu R-445 Visoko- Vratnica, dionica od Željezničkog pružnog prelaza u Čekrekčijama do Vratnice.

U okviru ugovorenih radova, ugrađeno je 27 metalnih stubova, 1.100 metara napojnog kabla, kao i jedan razvodni ormar. Sredstva za realizaciju navedenih projekata su obezbijeđena iz Budžeta Grada Visoko, a ukupna vrijednost ugovorenih radova za iznosila je 79.609,67 KM sa PDV-om.

Realizacijom ovog projekta poboljšan je cjelokupan ambijent, energetska efikasnost javne rasvjete, kao i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju na regionalnoj cesti R-443.

Osnovna funkcija cestovne rasvjete je osiguranje minimalne propisane vrijednosti osvjetljenja ceste, ravnomjerne rasvjetljenosti, te smanjenje efekta blještanja farova.

Press Grada Visoko