Hakeri napali i Infragard, partnersku organizaciju FBI-ja

Hakeri koji su preuzeli odgovornost za online napade na korporaciju Sony i CIA-e saopštili su da su ugrozili sigurnost više od 1.000 stranica partnerske organizacije FBI-a, nekoliko sati prije nego što su objavili proglas na internetu koji poziva na “rat” protiv vlada koje kontrolišu internet.

Hakerska grupa Lulz Security saopštila je da je napala lokalnu sekciju InfraGarda, partnerske organizacije između FBI-a i privatnog sektora za razmijenjivanje povjerljivih informacija. Internetska stranica InfraGarda bila je oborena u ponedjeljak popodne.

– FBI-a je upoznat s napadom i činjenicom da je internetska stranica privremeno ugašena u okviru mjera predostrožnosti, saopštila je glasnogovornica agencije Jenny Shearer. Ona je odbila komentirati obim štete.

Lulz Security je javio o napadu u Connecticatu u kojem je ugroženo hiljadu i više stranica koje FBI-a dijeli sa svojim partnerima.

InfraGard je zajednički projekat kompanija, akademskih institucija i agencija za provođenje zakona o razmjeni informacija i u cilju sprječavanja neprijateljskih akcija protiv Sjedinjenih Država.

Nakon što je javila o napadu u Connecticatu, grupa je objavila svoje saopštenje u kojem poziva na ujedinjene napore hakera u borbi protiv vlada i organizacija koje kontrolišu internet.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com