Hamdija Lipovača poručio da neće podnijeti ostavku

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača poručio je na današnjoj konferenciji za novinare u Bihaću da neće podnijeti ostavku na tu funkciju.

On je istakao i kako “policija više neće trpjeti batine”. Lipovača je naveo i kako mediji snose dio odgovornosti zbog činjenice da su se demonstranti okupili u blizini njegove kuće, pokušavajući kamenovati objekat.

Predstavnici nefomalnog pokreta “Bosansko proljeće” predali su danas u Bihaću zahtjev skupštinskoj komisiji, kojim je zatražena smjena kantonalne vlade na čelu sa premijerom Hamdijom Lipovačom.

Šestero predstavnika pokreta, kako su ga nazvali, “Bosansko proljeće” sastali su se danas sa članovima skupštinske komisije te predali zahtjev za smjenu kantonalne vlade. Demonstranti su zatražili da Skupština Unsko-sanskog kantona da danas održi vanrednu sjednicu na kojoj bi bila završena procedura oko smjene kantonalnog premijera.

Demonstranti su se kasnije razišli sa centralnog gradskog trga u Bihaću. Više stotina građana Bihaća, na zapadu Bosne i Hercegovine, okupilo se oko podneva na centralnom gradskom trgu, gdje su zatražili ostavku kantonalne vlade.

Na današnjim protestima, koji su nastavak višednevnih demonstracija u tom gradu, danas je bilo mirno i nisu zabilježeni veći incidenti. Četvrti dan protesta u Bihaću protiče uz pojačane mjere opreza, budući da je tokom protesta u četvrtak, petak i subota došlo do nereda različitih razmjera.

Današnja poruka demonstranata je kako kantonalna vlada “mora podnijeti ostavku, te da to nije stvar njihovog izbora”.

(VisokoIN/Anadolija)

Vezani članci

Načelnik općine Breza – Halil Tuzlić, platio Rome da ga podrže!

VISOKOIN.COM

Savjet reisu-l-uleme osudio nasilje na protestima

VISOKOIN.COM

Nema potvrde da Ashton i Fuele dolaze u Sarajevo

VISOKOIN.COM

MUP ZDK: Saopćenje za javnost

VISOKOIN.COM

Vojna oprema na granici BiH namijenjena je za izvoz

VISOKOIN.COM

MUP KS: Uhapšeno pet Visočana, bacali flaše sa zapaljivom tečnošću

VISOKOIN.COM