MUP KS: Uhapšeno pet Visočana, bacali flaše sa zapaljivom tečnošću

Policijski službenici Prve PU u nedjelju u 19.00 sati lišili su slobode Ć.T., rođen 1995. u Visokom, K.E., rođen 1994. u Visokom, S.H., rođen 1995. u Zenici, M.E., rođen 1995. u Visokom i maloljetnog Š.A., rođen 1997. u Visokom, svi nastanjeni u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Oni su istog dana oko 18.50 sati, na raskrsnici ulica Maršala Tita – Hamze Hume, općina Centar Sarajevo, bacili flašu sa zapaljivom tečnošću, kojom prilikom je došlo do zapaljenja zgrade.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Ć.T. K.E., S.H., M.E. i maloljetni Š.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

ZAPALJEN AUTOSERVIS
Prva PU obaviještena je u nedjelju oko 19.05 sati da je u ulici Terezija, općina Centar Sarajevo, izbio požar na pomoćnom objektu uz autoservis “Tamekl-son company”. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Uviđajem je konstatovano da je do požar izazvala nepoznata osoba upotrebom otvorenog plamena.

POŽAR NA NAPUŠTENOM OBJEKTU ORUŽANIH SNAGA BiH
Prva PU obaviještena je u nedjelju u 19.55 sati da je u ulici Bijela džamija, općina Stari Grad Sarajevo, izbio požar u napuštenom objektu Oružanih snaga BiH, koji se nalazi u sklopu kasarne “Jajce”. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj će danas obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, pripadnici Oružanih snaga BiH i sudski vještak PPZ-a.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI “KONZUM”
Nepoznata osoba u nedjelju je u 14.00 sati, u ulici Nurije Pozderca, općina Novi Grad Sarajevo, izvršila razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI “RAŠMER”
Dvije nepoznate osobe su u nedjelju u 15.40 sati, u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, izvršile razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Rašmer”. Maskirane N.N. osobe su uz prijetnju nožem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile.

IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO NAD RADNIKOM NA BENZINSKOJ PUMPI “ENERGOPETROL”
Dvije nepoznate osobe su u nedjelju oko 19.20 sati, u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, izvršile krivično djelo razbojništva nad radnikom na benzinskoj pumpi “Energopetrol”. N.N. osobe su uz prijetnju nožem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile.

RAZBIJENO STAKLO NA CRKVI
Domar crkve i župnog ureda “Svetog Luke evanđeliste” obavijestio je u nedjelju u 09.30 sati Treću PU da je u ulici Bosanska, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba razbila staklo na jednom portalu te crkve. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rješavanju i dokumentovanju tog krivičnog djela, identifikaciji i pronalsku izvršioca.

U KS-u DEVET SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom. Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, jedna osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano vozilo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Načelnik općine Breza – Halil Tuzlić, platio Rome da ga podrže!

Visokoin.com

Savjet reisu-l-uleme osudio nasilje na protestima

Visokoin.com

Nema potvrde da Ashton i Fuele dolaze u Sarajevo

Visokoin.com

MUP ZDK: Saopćenje za javnost

Visokoin.com

Vojna oprema na granici BiH namijenjena je za izvoz

Visokoin.com

Komšić: Najbolje da susjedi puste BiH na miru

Visokoin.com