HAOS NA SJEDNICI SKUPŠTINE SRBIJE: ZVIŽDUCI I TRANSPARENTI, POJAČANO PRISUSTVO OSIGURANJA

Konstitutivna sjednica Skupštine Srbije počela je jutros burno. Poslanici opozicije izašli su s transparentima na kojima piše: „Poništite izbore“, „Vučić-šef mafije“, „Izbornu pobjedu plaćate kosovskim porazom“.

Pretresali vozila
Opozicionari zvižde pištaljkama, drže visoko transparentne, a u sali je i pojačano prisustvo osiguranja. Za to vrijeme, na balkonu Narodne skupštine razvijen je transparent protiv vlasti DOS-a, što su pozdravili poslanici vlasti.

Prethodno je potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je da su poslanicima opozicije uoči današnje konstitutivne sjednice Skupštine Srbije pretresali automobile.

– Ovako nam i kola kontrolišu od jutros na parkingi Narodne skupštine! Nas iz opozicije, kao da smo teroristi! Ja sigurno ličim na nekog ko bi unio oružje, bombe! Horor – napisala je Tepić na svom profilu na društvenoj mreži X.

Objavljen snimak
U snimku koji je postavila čuje se kako radniku obezbjeđenja kaže: „Kao da smo najgori kriminalci, ovo nikada nije bilo. Zašto to radite? Jeste vi iz te antiterorističke… Sram da vas bude sve zajedno i Gašića“.