Helez podržao Gavrankapetanovića: Ponovo se naš Ipe bori sa nepravdom

KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH mora biti državni projekat i kao takav treba jednog prof. dr. Gavrankapetanovića, poručuje ministar odbrane BiH

Nakon što odlukom ministra zdravstva u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Nediljka Rimca nije imenovan na čelo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), poruke podrške prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću stižu sa svih strana.

Među njima našla se i poruka ministra odbrane BiH, koju prenosimo u cijelosti.

– Prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, poznajem lično i uvjerio sam se o kakvoj ljudskoj veličini i fantastičnom ljekaru se radi. I dok ga nisam upoznao lično, slušao sam od drugih o njemu.

Njegova me je biografija fascinirala. Jedan je od nosilaca razvoja ortopedije u našoj Bosni i Hercegovini i jedan od njenih simbola. Nisam bio u Sarajevu u ratu, ali oni koji jesu, i kojima je spasio živote, ispričali su mi da je u godinama opsade vrijeme provodio u operacionoj sali na KCUS-u, a kući odlazio samo da se presvuče.

Umjesto da se oni koji daju “saglasnosti” i “pravna obrazloženja” u Ministarstvu zdravstva FBIH bore da na čelo najveće zdravstvene ustanove u BiH dođe vrhunski ljekar, menadžer u zdravstvu, oni politikantski pokušavaju da prof. dr. Gavrankapetanovića diskivalifikuju.

KCUS kao najveća zdravstvena ustanova u BiH mora biti državni projekat i kao takav treba jednog prof. dr. Gavrankapetanovića.

Godinama se borio sa nepravdom, stoički sve podnosio i izborio se. I ponovo se, neka mi ne zamjeri što ću mu reći “naš Ipe”, bori sa nepravdom i uvjeren sam da će i ovu bitku dobiti. Uz njega sam i ima moju punu podršku, poručio je putem Facebooka Zukan Helez.