12. Augusta 2022.

‘Heroina Sebija’: SDA simpatizer nasrnuo na prostorije BHI Kasumović Fuad, policajcu slomio nogu…

Prava drama odvijala se u petak, 29. jula, u centru Zenice kada je Zeničanin Husrem Isaković polupao staklo na prostorijama stranke Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad (BHI KF), pokušao fizički nasrnuti na Kenana Uzunovića, zamjenika predsjednika ove stranke, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Brzom intervencijom policijskih službenika MUP-a ZDK, Isaković je identificiran, a potom i pronađen.

Nakon što je identifikovan i lociran, s obzirom na to da je davao znakove nervne rastrojenosti, prevezen je na Neuropsihijatriju, gdje je konstatirano da nije slučaj za njih.

– U pokušaju privođenja, u krugu Kantonalne bolnice Zenica, H.I. je pružio otpor, napao policajca, a potom pokušao objeći. Tom prilikom policajac je zadobio teške tjelesne povrede – rekao je Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

Ppolicajac koji je povrijeđen odmah je jučer operisan u zeničkoj bolnici, a protiv Husremovića će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, između ostalog i zbog napada na ovlašteno službeno lice.

Inače, Isaković je otvoreni simpatizer SDA, a najpoznatiji je snimak sa jednog od centralnih skupova ove stranke u zeničkoj Areni gdje skandira bračnom paru Izetbegović.