11. Augusta 2022.

IGRE I OVOG LJETA U ZENICI

Treći grad u koji su BH Telecom Sportske igre mladih stigle, nakon Konjica i Goražda, bio je Zenica. Prijavljenih 1460 mališana iz Tešnja, Žepča, Kaknja, Maglaja, Visokog i Zenice mogli su takmičit se 29. i 30. juna u svih 10 predviđenih sportova na šest lokacija u gradu. Zenica je po drugi put bila domaćin nejvećeg sportskog takmičenja za djecu u Bosni i Hercegovini, a Igre se nastavljaju 2. jula u Sarajevu.

Dvorana “Bilimišće”, Katolički školski centar, Kamberovaća polje, Gradski bazen, Industrijska škola i Šahovski klub su bili, ovaj vikend, male oaze sporta u Zenici. Rukometna muška ekipa “Bosna”iz Visokog, iz Zenice muški nogometni klub”Boys” i ženski odbojkaški klub”Ruki” kao i ostali pobjednici pojedinačnih i ekipnih sportova, iz obje kategorije i konkurencije, su obezbijedili put na veliko finale u Sarajevu.

Jedan od učesnika takmičenja u Zenici, Nedžad Gazibara mali rukometaš kluba “Bosna” iz Visokog, nakon pobjede je rekao: “Mi smo već drugu godinu na Sportskim igrama, prošle godine smo bili najbolji i u Zenici i u Sarajevu.

Sportske igre mladih su zakon i svi treba da nam se pridruže!” Nedžad se raduje finalu u Sarajevu i očekuje da će njegov tim ponovo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnim danima, te da će sresti prijatelje iz Splita.
.
Podršku Igrama već drugu godinu dala je i Opština Zenica, najmlađe takmičare je posjetio i gospodin Zijad Softić, pomoćnik načelnika Zenice za drušvene djelatnosti: “Zenica podržava ovakve priče, jer sport nije samo takmičenje u kome su bitne nagrade, sport je prvenstveno druženje, a cilj tog druženja je da djeci vlastitim primjerom ukažemo na fer ponašanje,” istakao je Softić i pozvao sve male Zeničane da se bave sportom.

U ponedjeljak 2.7. počinje takmičenje u Sarajevu i trajat će četiri dana. Do sada je prijavljeno 22.980 takmičara iz 19. bh. gradova, a iz organizacije Sportskih igara poručuju da za prijave još uvijek nije kasno i da se može prijaviti na www.igremladih.ba ili pozivom na broj telefona 033 711 930.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5760157938618973361]

(VisokoIN)

Vezani članci

Pet dana najljepše sportske priče u Sarajevu

VISOKOIN.COM