11. Augusta 2022.

Pet dana najljepše sportske priče u Sarajevu

Sarajevo je četvrti grad u kome je od 2. do 6. jula održano najveće takmičenje za djecu, koje promoviše prijateljstvo, sport i druženje. 2.946 dječaka i djevojčica prijavljenih za BH Telecom Sportske igre mladih takmičilo se u 10 sportskih disciplina, na više lokacija u gradu. Igre nakon Sarajeva nastavljaju svoj put prema Bihaću.

Sarajevo je 5 dana bilo svjedok najljepše sportske priče, a najbolji mališani, iz obje kategorije, obezbijedili su mjesto u velikom finalnom takmičenju koje će se održati od 13. do 18. avgusta u Sarajevu. Gimnazija “Dobrinja“, Stonoteniski klub „Stens“, pješčani tereni na Bentbaši, šahovski klub i pomoćni tereni stadiona „Koševo“ bili su domaćini malim sportistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Najteže je bilo u malom nogometu, koji je već drugu godinu najpopularniji sport na Igrama u Sarajevu. Samo za ovu disciplinu, učešće su uzele 122 ekipe, a uzbudljivi mečevi su odigravani dva dana, na pomoćnim terenima stadiona “Koševo“. U kategoriji 1996. godište i mlađe, pobjednik malonogometnog takmičenja je ekipa „Red Evils“ iz Sarajeva, koja je prvi put učestvovala na BH Telecom Sportskim igrama mladih. Kapiten ovog odličnog, malonogometnog tima Nermin Divović je oduševljen organizacijom takmičenja i sretan jer će njegov tim imati priliku družiti se sa djecom iz drugih gradova: “Nije bilo lahko, mi smo se prijavili da se zabavimo, o pobjedi nismo puno razmišljali. Možda je to i razlog što smo pobijedili.“

Zadovoljstvo brojem prijavljenih mališana u Sarajevu i kvalitetom takmičarskog dijela, nije krio ni predsjednik Igara Haris Delihametović: „Sretan sam jer smo uspjeli u realizaciji našeg cilja, priuštiti djeci kvalitetan program i skloniti ih sa ulice. Mi se trudimo da pružimo uvijek najbolje terene, opremu i sudije, a za uzvrat očekujemo samo fair play,“ kazao je Deliahmetović i dodao da u Sarajevu ove sedmice zabave nije nedostajalo.

Nakon uspješno realizovanih takmičenja u Konjicu, Goraždu, Zenici i Sarajevu, Igre nastavljaju svoj put ka sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Grad Bihać 7. i 8. jula bit će po drugi put domaćin Sportskih igara mladih.

[mudslide:picasa,0,visokoin,5761649542253965393]

(VisokoIN)

Vezani članci

IGRE I OVOG LJETA U ZENICI

VISOKOIN.COM