Investicije vrijedne stotine miliona KM: Ova bh. općina doživljava totalni procvat, otvaraju se nova radna mjesta

Imamo neposrednu blizinu autoceste i izgrađenu infrastrukturu, a investitori imaju Općinu kao partnera za svoje projekte – Svi oni koji su otišli u potrazi za boljim životom i za radnim mjestom mogu da se vrate

Nekoliko kompanija pokrenulo je velike investicije na teritoriji Općine Kiseljak. Načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić govorio je o tome šta će za ovu općinu značiti investicija Lidla od 100 miliona eura. Također, otkrio je detalje i o ulaganjima drugih kompanija.

Osim otvaranja radnih mjesta u samom logističko-distributivnom centru, dolazak njemačkog giganta Lidla otvorit će nove prilike i za domaće kompanije i dobavljače.

No, Lidl nije jedini koji trenutno investira u ovoj općini: još nekoliko kompanija gradi u njoj svoje poslovne objekte, a Robot svojom investicijom od preko 30 miliona KM vraća stari sjaj jednom od simbola Kiseljaka.

Kad je u pitanju odluka kompanije Lidl da svoj logističko-distributivni centar za BiH gradi na području Općine Kiseljak to je prije svega jedna velika čast, kaže Ramljak.

– Za nas je veoma značajna činjenica da smo uspjeli privući jednu takvu kompaniju na jedno da tako kažem zeleno polje, prazno, gdje nema ništa, i da odluče tu graditi svoj logistički centar… Osim toga, od početka smo uspostavili odnos međusobnog povjerenja i oni su nama poklonili povjerenje da će lokalna zajednica uraditi sve ono što je i rekla, kazao je za BiznisInfo.ba načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak.