INZ vakcinisao pripadnike OS BiH u srednjoj Bosni

Poslije radnika više kompanija iz Tešnja, Žepča, Zenice i Visokog, ovaj put vakcinisani su bosanskohercegovački vojnici na službi u srednjoj Bosni

Mobilni tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) ove sedmice je boravio u kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u zeničkom naselju Bilmišće, u kojoj je obavljen proces imunizacije dijela pripadnika Prvog pješadijskog puka 5. Pješadijske brigade OS BiH.
Timovi INZ-a već nekoliko mjeseci, nakon što su u BiH dostupne potrebne količine vakcina protiv COVID-19, obavljaju terenske posjete lokacijama, institucijama i kompanijama, čiji zaposlenici su izrazili želju za dobrovoljnu imunizaciju, a u čijim radnim procesima dolazak tima za imunizaciju značajno olakšava i same radne procese, ali i ubrzava proces imunizacije.

Poslije radnika više kompanija iz Tešnja, Žepča, Zenice i Visokog, ovaj put vakcinisani su bosanskohercegovački vojnici na službi u srednjoj Bosni. Proces imunizacije će, nakon Zenice, naredne sedmice u OS BiH biti nastavljen i u kasarni OS BiH u Žepču.

Taj proces je osiguran saradnjom INZ-a sa Ministarstvom odbrane BiH i komandama Oružanih snaga BiH i 5. Pješadijske brigade. Dio atmosfere iz ambulante Kasarne na Bilmišću je objavljen na stranici INZ-a .
Kako su istakli pripadnici OS BiH, dolazak mobilnog tima značajno im je pomogao da se vakcinišu, s obzirom da dolaze iz više gradova BiH, te bi im zbog radnih obaveza i čestih terena vakcinacija bila znatno otežana u općinama iz kojih dolaze, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.