Isak razgovarao s predstavnicima boračke populacije o njihovom statusu te sigurnosnoj situaciji

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u posjetu Fikreta Skopljaka, predsjednika organizatora otpora Srednjobosanskog kantona, Murata Siladžiju, člana Patriotske lige BiH, generala Sulejmana Vranja i Abdurahmana Šačića, predsjednika organizatora otpora FBiH.

Razgovarano je o problemima sa kojima se suočava boračka populacija, kao i o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine te položaju demobilisanih boraca i odredbama Zakona o dopunskim pravima boraca.

Sagovornici su Isaku čestitali 1. mart Dan nezavisnosi Bosne i Hercegovine, zahvalili na podršci te pohvalili i podržali aktivnosti koje ministar poduzima na očuvanju sigurnosti na području Federacije BiH.

Isak je naglasio kako su borci, zalaganjem i žrtvovanjem u odbrani zemlje, doprinijeli opstanku države Bosne i Hercegovine, promociji mira, tolerancije, ravnopravnosti, multietničnosti i suživota i u najtežim ratnim danima te kako bi žrtvu, koju su tokom agresije na BiH podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, trebalo više cijeniti i uvažavati, saopćeno je iz FMUP-a.