Ivanović: Naš najveći probleme je što mi želimo da Albanci ne postoje

Poznati beogradski voditelj izazvao je burne reakcije u Srbiji, a i širom regije nakon što je nedavno u svojoj emisiji dotakao se teme Kosova. Kratka snimka iz njegove emisije na tu temu sada je postala viralna.

“Po pitanju Kosova, u dugačkim razmišljanjima, došao sam do sljedećeg zaključka. Naš najveći problem, šta je? Nije da mi želimo da Kosovo bude Srbija, nego je problem što mi ne želimo da Albanci postoje. A, to se neće desiti, oni će postojati sigurno”, kazao je Ivanović pa nastavio:

“Ako razmislite malo, da je Kosovo Srbija, trećina poslanika u parlamentu bili bi Albanci, jedno četiri, pet ministarstava bili bi Albanci. Možda bi ste čak došli u situaciju da Kurti bude premijer Srbije. Dakle, imali bi situaciju da je Kurti premijer Srbije recimo, a Vučić predsjednik. I kada razgovaraš sa ljudima, niko ne želi to”.

Ivanović je potom pojasnio nešto što je naveo kao “suština srpske tragedije”.

“Onda sam shvatio da suština naše tragedije jeste u tome da mi kao država i većina naroda želimo da Albanci uopšte ne postoje. Samo da nestanu sa Kosova. I mislim da se to neće desiti. I samim tim, mislim da ćemo mi teško uspjeti u svojim maštanjima, i da moramo nekako da prepakujemo misli i pronađemo neko rješenje. Prije svega mi. Šta bi za nas bilo prihvatljivo, šta mi uopšte hoćemo po pitanju Kosova i onda će taj gordijev čvor da bude odvezan. Vjerujte mi, za pet godina neko će ovo shvatiti”, poručio je Ivanović.