Iz članstva isključuju Amru Babić?

Amra Babić, „prva pokrivena načelnica u Evropi“, kako su je ranije titulirali, mogla bi biti isključena iz SDA. Prijedlog da se kazni ona, kao i još četvero vijećnika, upućen je ispred visočke podružnice SDA Centrali u Sarajevu.

Time je sukob unutar SDA Visoko dosegnuo vrhunac. On već dugo traje i rezultirao je raspadom Kluba vijećnika SDA. Od devet odbornika, koliko ih SDA ima u Općinskom vijeću Visoko, njih četvero podržava načelnicu Babić, dok su ostali protiv nje.

Suština spora, kako tvrde sagovornici iz SDA, u konfliktu je načelnice s nekoliko moćnika koji preko SDA pokušavaju kontrolirati cijelu općinu i provesti projekte koji im idu naruku.

Načelnica, međutim, „ima svoj plan“, u koji se ne uklapaju neki visočki moćnici. Oni, pak, optužuju načelnicu Babić za nesposobnost i sklonost drugoj ekipi moćnika kojima, navodno, namješta poslove. Ona to odlučno odbacuje.

Centrala SDA morat će se ubrzo izjasniti o zahtjevu OO SDA Visoko.

Ukoliko se nastavi sukob, Babić će krenuti stopama svog prethodnika Muniba Alibegovića, koji je napustio SDA i napravio svoju nezavisnu listu.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

Amra Babić nositeljica liste “Narod i Pravda” za skupštinu ZDK

VISOKOIN.COM

“Bijeli hljeb” – Nezarađena plaća je lični interes bivše gradonačelnice

VISOKOIN.COM

Amra Babić priznala poraz u Visokom

VISOKOIN.COM

Grad Visoko podržao izgradnju zgrade i pristupnog puta OŠ ‘Mula Mustafa Bašeskija’ Donje Moštre

VISOKOIN.COM

Gradonačelnica Babić upriličila prijem za matematičkog genijalca, Borisa Stankovića

VISOKOIN.COM

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

VISOKOIN.COM