Izlazne ankete: Kitarović 51,4%, Josipović 48,6%

Birališta u Hrvatskoj su zatvorena. Prve izlazne ankete prednost daju Kolindi Grabar Kitarović koja ima 51,4 posto glasova, a Ivo Josipović prema izlaznim anketama ima 48,6 posto glasova.

Razlika od 2,8 posto je premala da bi se već moglo zaključiti ko je pobjednik. Prošla izlazna anketa procijenila je rezultate prvog kruga izbora s pogreškom manjom od pola posto.

Rezultati ankete ne uključuju glasove dijaspore. Izlazna anketa je metoda koja na temelju odgovora birača na pitanje za koga su glasovali procjenjuje rezultate izbora. Izlazna anketa provodi se na uzorku od desetak hiljada birača. Statistička pogreška iznosi 4 posto.

Prvi rezultati izbora očekuju se u nedjelju od 20 sati, otkad će Državno izborno povjerenstvo (DIP) na internetskim stranicama početi objavljivati nepotpune i privremene rezultatima koji će stalno obnavljati.

Zbog tjesnog rezultata u prvom krugu, u kojem je Josipović pred Kolindom Grabar Kitarović odnio tijesnu pobjedu, aktuelni predsjednički izbori smatraju se najneizvjesnijim do sada.

Povjerenstvo će u 22 sata održati konferenciju za novinare na kojoj će objaviti prve neslužbene izborne rezultate.

Prvi rezultati izbora očekuju se u nedjelju od 20 sati, otkad će Državno izborno povjerenstvo (DIP) na internetskim stranicama početi objavljavati nepotpune i privremene rezultate koje će stalno obnavljati.

Drugi krug izbora obilježila je odlična izlaznost, pokazuju podaci DIP-a po kojima je do 16,30 sati glasala gotovo polovica birača, odnosno njih 48,23 posto. U apsolutnim brojkama, to je 1,7 miliona birača, rekao je predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

Mjereno u postotcima, izlaznost je najveća u Karlovačkoj (53,2) i Varaždinskoj županiji (52 posto), najmanja u Zadarskoj (43,9), te Brodsko-posavskoj (44,3) i Primorsko-goranskoj (44,7 posto) županiji.

(VisokoIN)

Vezani članci

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM

Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača iz Visokog: Bio nam je kao babo

VISOKOIN.COM

Stari most u bojama zastave Ukrajine

VISOKOIN.COM

Prije deset godina napustio nas je profesor Nijaz Duraković

VISOKOIN.COM

OLAKŠANJE ZA GRAĐANE SARAJEVA Pacijenti koji koriste terapiju za hronična oboljenja mogu kontaktirati Dom zdravlja putem e-maila

Visokoin.com

DRŽAVNI INSPEKTORAT U Hrvatskoj povučeni fileti skuše iz prodaje, mogu izazvati ozljede usne šupljine

Visokoin.com