Izrael pojačao napade na Gazu tokom jutra

Palestinci u sjevernom pojasu Gaze izvještavaju o porastu zračnih i topničkih napada u ranim jutarnjim satima, prenosi Reuters.

Izraelski zračni napadi pogodili su područja u blizini bolnica Shifa i Al-Quds u gradu Gazi, a pripadnici Hamasa sukobili su se s izraelskim snagama u graničnom području istočno od grada Khan Younis, na jugu enklave, izvijestila je novinska agencija pozivajući se na palestinske medije.

Reuters napominje da nije bilo komentara Hamasa ili izraelske vojske o borbama u ponedjeljak i agencija nije mogla potvrditi izvještaje.

Međutim, ove vijesti dolaze nekoliko sati nakon što je Izrael objavio slike borbenih tenkova na zapadnoj obali Gaze, signalizirajući potencijalni napor da se opkoli glavni grad Gaze dva dana nakon što je izraelska vlada naredila proširene kopnene prodore preko svoje istočne granice.

Izraelska samoproglašena “druga faza” svog trosedmičnog rata protiv Hamasa uglavnom je bila skrivena od javnosti, sa snagama koje se kreću u mraku i prekidom telekomunikacija koji je odsjekao Palestince u Gazi.

Činilo se da su se prekidi telefonske i internetske veze smanjili u nedjelju, ali pružatelj telekomunikacijskih usluga Paltel rekao je da su izraelski zračni napadi ponovno izbacili internet i telefonsku uslugu u dijelovima sjevernih dijelova enklave, gdje Hamas ima zapovjedne centre. Ispadi su ozbiljno ometali operacije spašavanja žrtava izraelskih napada.

Vezani članci

Izrael nastavlja ubijati žene i djecu, bombarduju izbjegličke kampove

Visokoin.com

Sve komunikacijske usluge u Gazi biće obustavljene do četvrtka

Visokoin.com

Jevrejska anticionistička grupa stala uz Palestince: Plačemo s njima, to što radi Izrael nije judaizam

Visokoin.com

UNICEF: Više od 420 djece ubijeno je ili ranjeno u Gazi svaki dan

Visokoin.com

Hamas poziva arapske i muslimanske zemlje da “zauzmu stav protiv Izraela”

Visokoin.com

Demonstranti zatvorili Grand Central u New Yorku, traže mir u Gazi

Visokoin.com